Yaratıcı drama dünyada ve ülkemizde gün geçtikçe yaygınlaşan bir grup etkinliğidir. Yaratıcı drama etkinlikleri uygulanırken oyunlar, rol yapma, hikaye oluşturma ve dramatizasyon gibi etkinlikler kullanılır. Okul öncesinde yaratıcı dramanın hedefleri; bir grup olarak beraber hareket edebilme becerisini geliştirme, kendini ve başkalarını anlayabilme, farklı olay ve durumlarla ilgili deneyimler kazanma, dil ve iletişim becerilerini ilerletme ve çocukların hayal gücünü ve yaratıcılıklarını desteklemektir.
Her türlü aktive gibi bale ve dans derslerimiz de çocuklarımızın sosyalleşmesine büyük katkı sağlar. Küçük yaştan itibaren alınan bale-dans dersleri çocuklarımızın daha esnek, daha zarif, daha sağlam ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmalarında önemli bir rol oynar. Okul öncesinde bale-dans eğitimi ile öğrencilerimizin müzik kulağının gelişimine, yapılan esneme hareketleriyle kasların elastikiyet kazanmasına ve gösterilerde canlandırılan masal ve hikayelerin katkısıyla hayal gücünün arttırılmasına olanak sağlanır.
Müzik ve hareket eğitimi olarak tanımlanan orff eğitimi ile duygular; ritim, müzik ve hareketlerle ifade edilir. Orff eğitiminde çocuklarımız bedenlerini ritim aleti olarak kullanmanın yanı sıra kaşıklar, bardaklar, kalemler, marakas gibi malzemeler ile ritim çalışmaları yaparlar. Orff eğitiminin öncelikli amacı; çocukları, kendi müziğini oluşturabilecek ve bu yolla kendi kendini ifade etme imkanı bulabilecek seviyeye ulaştırmaktır.
Yoga, çocukları hem rahatlatan hem de gelişimlerini destekleyen bir uğraştır. Çocuk yogasında klasik yoga duruşları çocuklar için uygun standartlara dönüştürülerek uygulanır. Çocuk yogasının amacı; çocuklara duruşlarla hayal güçlerini kullanmayı, doğru nefes almayı ve vücutlarını nasıl rahatlatabileceklerini öğretmektir. Bunların yanı sıra çocuk yogasında nefes çalışmaları, oyunlar ve hikayeler önemli bir rol oynar. Oyun ve hikayelerin yer alması da çocuğun kendine olan güvenin artmasını, olumlu düşünmeyi ve duygularını daha kolay ifade edebilmelerini sağlar. Çocuk yogasının en önemli özelliklerinden biri oynanan oyunlarda kaybeden kazanan diye bir şeyin olmamasıdır. Buradaki amaç pasif olan çocukların sınıfta daha aktif duruma geçmesini ve kendilerine güvenlerinin gelmesini desteklemektir.
Mutfak etkinlikleri, çocukların zevk aldığı çalışmaların başında gelip çocukların fen ile ilgili pek çok kavramı öğrenmesini sağlar. Çocuklar mutfakta besin hazırlama çalışmalarında karışımdaki her bir maddeyi ölçme, karıştırma, yiyeceklerin yapı ve renk değişimlerini inceleme, karışımları koklama ve tatma gibi pek çok şeyi öğrenebilirler. Mutfak etkinliklerimizdeki amacımız dikkat, koordinasyon, miktar algılaması, bütüncül bakabilme, üretebilme, başkaları için bir şeyler yapabilme duygu ve düşüncesini geliştirmektir. Bu çalışmalar çocukların sosyalleşmesine katkıda bulunurken aynı zamanda da iş birliği ve ekip çalışmasını öğrenmelerine katkı sağlar.